SON DAKİKA
--:--:--

İnegöl’de Sağlık Sorunları Yaşayan Vatandaşın Evi Baştan Aşağı Yenilendi

Bağlantı kopyalandı!
İnegöl’de Sağlık Sorunları Yaşayan Vatandaşın Evi Baştan Aşağı Yenilendi

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, geçirdiği ağır ameliyat sonrası çalışamayan 58 yaşındaki bir vatandaş ile emekli ağabeyinin yaşadığı sağlıksız ev, belediye ekiplerince baştan aşağı yenilendi. İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında, hijyen standartlarından uzak olan konut onarılarak yeni eşyalarla donatıldı. Kısıtlı gelirle yaşam mücadelesi veren ailenin yüzü, yaklaşan bayram öncesinde güldü.

Sosyal güvencesi bulunmayan ve hastalık süreci nedeniyle ekonomik anlamda büyük zorluklar çeken 58 yaşındaki vatandaşın durumu, yardım ekiplerinin rutin saha incelemeleri sırasında tespit edildi. Emekli ağabeyi ile birlikte aynı evi paylaşan vatandaşın yaşam alanını inceleyen uzmanlar, mevcut yapının insan sağlığını tehdit edecek boyutta bakımsız ve hijyenden yoksun olduğunu raporladı. Bu tespitin ardından hızla harekete geçen ekipler, iki kardeşin daha sağlıklı koşullarda hayatlarını sürdürebilmeleri amacıyla geniş çaplı bir iyileştirme projesi başlattı. İlk etapta, evde bulunan ve artık kullanılamayacak duruma gelmiş olan tüm eski eşyalar güvenli bir şekilde tahliye edilerek mekan tamamen boşaltıldı.

Kapsamlı Tadilat ve Eşya Desteği

Boşaltılan evde derhal fiziki onarım süreci başlatıldı. Yıpranmış duvarların boya ve badana işlemleri tamamlandıktan sonra, mekan profesyonel temizlik görevlilerince detaylı bir şekilde dezenfekte edildi. Sadece fiziksel iyileştirmelerle yetinilmeyen projede, evin temel kullanım ihtiyaçları da eksiksiz olarak karşılandı. İki kardeşin yeni yaşam alanına; modern bir koltuk takımı, konsol, televizyon ünitesi, yatak, halı, perde, sehpa ve çeşitli ev tekstil ürünleri yerleştirildi. Yapılan bu çok yönlü müdahale sayesinde, daha önce barınmaya elverişsiz olan yapı, temiz, düzenli ve konforlu bir yuvaya dönüştürüldü.

Dayanışma Kültürü ile Büyüyen Yardımlar

Çalışmaların tamamlanmasının ardından süreci değerlendiren İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ilçedeki hiçbir bireyin yalnız bırakılmayacağını ve sosyal belediyecilik anlayışının kesintisiz süreceğini vurguladı. Şehirdeki tüm canlıların sorumluluğunu taşıdıklarını belirten Taban, belediye bünyesindeki yardım biriminin hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında son derece kritik bir köprü işlevi gördüğünü ifade etti.

Yaklaşan bayram öncesinde iki kardeşe sağlıklı bir ev ortamı sunmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Taban, projeye maddi ve manevi katkı sağlayan tüm bağışçılara özel olarak teşekkür etti. Toplanan yardımların doğrudan doğruya gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığının altını çizen Taban, kentteki dayanışma kültürünü daha da büyütmeyi ve dezavantajlı grupların yanında olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Benzer Haberler
Kocaeli Zabıtası Kaybolan Alzheimer Hastasını Ailesine Teslim Etti
Kocaeli Zabıtası Kaybolan Alzheimer Hastasını Ailesine Teslim Etti
İstanbul’daki Sıfır Atık Festivali’nde Sakarya’nın çevreci projeleri tanıtıldı
İstanbul’daki Sıfır Atık Festivali’nde Sakarya’nın çevreci projeleri tanıtıldı
İzmit 17 Ağustos Bulvarı’nda Kapsamlı Yenileme Çalışmaları Tamamlandı
İzmit 17 Ağustos Bulvarı’nda Kapsamlı Yenileme Çalışmaları Tamamlandı
Ressam Karl Talip Kara Kocaeli’de sanat yolculuğunu anlattı
Ressam Karl Talip Kara Kocaeli’de sanat yolculuğunu anlattı
Kocaeli’de Buluşan Diplomat Çocukları Barış İçin Uçurtma Havalandırdı
Kocaeli’de Buluşan Diplomat Çocukları Barış İçin Uçurtma Havalandırdı
İzmit Çubuklubala’da İZMEK Yıl Sonu Sergisi Kapılarını Açtı
İzmit Çubuklubala’da İZMEK Yıl Sonu Sergisi Kapılarını Açtı
Kocaeli Haber, Son Dakika ve Güncel Haberler
Kocaeli Haber - Son Dakika Kocaeli Haberleri

Kocaeli Haber Merkezi, Kocaeli haber, Kocaeli son dakika, gündem, siyaset, spor, ekonomi ve yerel gelişmeleri anbean takip edebileceğiniz güncel haber platformudur. Kocaeli haberleri tarafsız, hızlı ve doğru yayın anlayışıyla okuyuculara sunulmaktadır.

2022 Kocaeli Haber Merkezi © Tüm hakları saklıdır. Kocaeli Haber Merkezi