Kocaeli Şehir Hastanesi’nde Kreş ve Gündüz Bakımevi Talebi: Türk Sağlık Sen İstiyor
Kocaeli Şehir Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarının çocukları için kreş ve gündüz bakımevi açılması talebi, Türk Sağlık Sen tarafından yapılan basın açıklamasıyla gündeme geldi. Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, şubede gerçekleştirilen basın açıklamasında, Sağlık Bakanlığı’nın personel dağılım cetveline göre hastanede görev yapacak yaklaşık 2298 sağlık çalışanının bulunduğunu ve bu sayının, yüklenici firmanın personelleri ile birlikte 4500 ila 5000 arasında olduğunu ifade etti.
Başkan Çeker, yapmış olduğu açıklamada, “Kocaeli Şehir Hastanesi çalışanı olarak, halihazırda personelin çocuklarına hizmet verecek bir kreşin olmamasının, personel çocuklarının bakımında sıkıntı yaşamasına neden olduğunu ve bu durumun performanslarını etkileyeceğini düşünüyoruz. Bu sebeple, Kocaeli Şehir Hastanesi bünyesinde bir kreş ve çocuk bakımevinin açılması, hem çalışanların iş verimini artıracak hem de sağlık hizmetinin daha etkin ve kaliteli sunulmasına katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.
Çeker, ayrıca kreş ve bakımevlerinin çocukların eğitimine olumlu etkilerinden bahsederek, “Fiziksel, duygusal, zihinsel ve sosyal yönlerden tam bir uyum içinde olmalarının sağlanması, beslenme ile ilgili bilgi, beceri ve alışkanlıklarının kazandırılması, Türkçenin doğru ve güzel konuşulmasına yardımcı olunması, çocukların ilköğretime hazırlanması ve sosyal ilişkilerinin oyun, arkadaşlık yolu ile geliştirilmesi, ana babaya daha güvenli bir çalışma ortamının hazırlanarak iş veriminin arttırılması bakımından büyük öneme haizdir.” ifadelerini kullandı.