SON DAKİKA
--:--:--

“O gecenin karanlığını yenen kardan aydınlık imandı”

Bağlantı kopyalandı!
“O gecenin karanlığını yenen kardan aydınlık imandı”

Tahir Büyükakın, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yayımladığı mesajda “Kardan Aydınlık” ifadesine dikkat çekti. Başkan Büyükakın, “O gece karanlıkla örtülmek istenen milletin iradesi, imanıyla aydınlandı. Sessizliğin üzerine yükselen selâlar, ihanetin üstünü örten bir millet vicdanına dönüştü” dedi. Başkan Büyükakın’ın açıklaması şöyle:

KARDAN AYDINLIK

“15 Temmuz 2016 gecesi, bu millet tarihe geçecek bir iman ve irade destanı yazmıştır. O gece sadece bir darbe girişimi değil; bağımsızlığımıza, bayrağımıza, ezanımıza, geleceğimize topyekûn bir saldırı vardı. Ancak Türk milleti, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla sokaklara dökülerek bu saldırıya geçit vermemiştir. Tanklara gövdesini siper eden, kurşunlara imanıyla direnen milletimiz, bu toprakların bedel ödenerek vatan kaldığını bir kez daha göstermiştir.

15 Temmuz, sadece bir gecenin değil, yüzyıllardır süregelen diriliş ruhunun adıdır. O gece milletimiz, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde olduğu gibi yekvücut olmuş, istiklaline uzanan elleri kırmıştır. Şehitlerimiz o gece canlarını vererek bu toprakların özgür kalmasını sağlamış, gazilerimiz onuruyla mücadele etmiş; hepimize büyük bir emanet bırakmıştır.

Unutulmamalıdır ki 15 Temmuz, kirli mahfillerde planlanarak FETÖ’nün taşeronluğuyla planlanmış hain bir kalkışmadır. Amaç, millet iradesini devre dışı bırakmak, Türkiye’yi yeniden vesayet zincirlerine mahkûm etmekti. Ancak milletimiz, bu hain saldırıya karşı onurlu bir direniş sergileyerek, istiklalini bir kez daha kendi elleriyle savunmuştur.

Kocaeli, 15 Temmuz gecesi bu mücadelenin en ön saflarında yer almıştır. Şehrimizin dört bir yanından yükselen selâlar, dualar ve tekbirler; hainlere karşı yürekten bir direnişe dönüşmüştür. Demokrasi nöbetleriyle meydanları sabaha kadar terk etmeyen Kocaeli halkı, o gece gösterdiği duruşla Türkiye’nin birlik ruhuna güç katmıştır.

Bu yıl ki anma günümüzü adlandırdığımız, ‘Kardan Aydınlık’, o gecenin karanlığına rağmen milletimizin içinden doğan inancı, cesareti ve dirilişi temsil etmektedir. Gecenin sessizliğini parçalayan ezanlar, o hain pusunun ortasında yanan bir umut meşalesine dönüşmüştür. O yüzden 15 Temmuz, sadece geçmişin değil, geleceğin de teminatıdır.

Aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. O karanlık gecede can veren yiğitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız. Bu duygu ve sorumlulukla, tüm hemşehrilerimi 15 Temmuz Salı akşamı saat 20.00’de İzmit Milli İrade Meydanı’nda yapılacak anma programımıza davet ediyorum. Gelin, milletçe yazdığımız bu kutlu direnişi hep birlikte yâd edelim; aynı safta, aynı duada buluşalım.”

 

Benzer Haberler
Senetleal.com Güçlü Altyapısıyla Çok Yakında Yayında
Senetleal.com Güçlü Altyapısıyla Çok Yakında Yayında
İzmit’in 105. Kurtuluş Yıl Dönümünde SOLOTÜRK Gösteri Yapacak
İzmit’in 105. Kurtuluş Yıl Dönümünde SOLOTÜRK Gösteri Yapacak
Kocaeli Başiskele’de Dev Ulaşım Projesi: 9 Köprünün Montajı Tamamlandı
Kocaeli Başiskele’de Dev Ulaşım Projesi: 9 Köprünün Montajı Tamamlandı
Gölcük Değirmendere Sahilinde Yenileme Çalışmaları Sona Yaklaştı
Gölcük Değirmendere Sahilinde Yenileme Çalışmaları Sona Yaklaştı
Kocaeli Sahillerinde Cankurtaran Mesaisi: İlk Haftada 33 Kişi Kurtarıldı
Kocaeli Sahillerinde Cankurtaran Mesaisi: İlk Haftada 33 Kişi Kurtarıldı
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Dursunbey’de Dört Yeni Projeyi Hizmete Açtı
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Dursunbey’de Dört Yeni Projeyi Hizmete Açtı
Kocaeli Haber, Son Dakika ve Güncel Haberler
    Kocaeli Haber - Son Dakika Kocaeli Haberleri

    Kocaeli Haber Merkezi, Kocaeli haber, Kocaeli son dakika, gündem, siyaset, spor, ekonomi ve yerel gelişmeleri anbean takip edebileceğiniz güncel haber platformudur. Kocaeli haberleri tarafsız, hızlı ve doğru yayın anlayışıyla okuyuculara sunulmaktadır.

    2022 Kocaeli Haber Merkezi © Tüm hakları saklıdır. Kocaeli Haber Merkezi