SON DAKİKA
--:--:--

Eskihisar sahiline yapay resif bırakılacak

Bağlantı kopyalandı!
Eskihisar sahiline yapay resif bırakılacak

[ad_1]

Büyükşehir, İzmit Körfezinde biyoçeşitliliğinin arttırılması için Gebze Eskihisar Balıkçı Barınağı önünde Yapay Resif Bırakma Programı düzenleyecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Körfezi’nin korunması ve temizlenmesine yönelik çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Arıtma tesisleri, dip çamuru temizleme projesi, deniz süpürgeleri gibi çalışmalarla Körfezi koruyan Büyükşehir, biyoçeşitliliğinin korunması ve arttırılması amacıyla da faaliyetler gerçekleştiriyor. Büyükşehir bu kapsamda, Gebze Eskihisar Balıkçı Barınağı önünde Yapay Resif Bırakma Programı düzenleyecek. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın katılacağı program 6 Haziran Perşembe saat 10.30’da Gebze Eskihisar Balıkçı Barınağı önünde gerçekleştirilecek.

KURUM VE KURULUŞLARIN KATKISIYLA

Büyükşehir, İzmit Körfezi’nde yapay resif bırakılabilecek alanların belirlenmesine yönelik Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ile bir çalışma gerçekleştirdi. Çalışma ile yapay resif bırakılması en uygun alanlardan biri olarak Gebze Eskihisar sahili belirlendi. Eskihisar sahiline yapay resif bırakılmasına yönelik Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile birlikte ortaklaşa bir proje hazırlanarak ilgili Kurum ve Kuruluşlardan gerekli uygun görüşler alındı ve Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunulan söz konusu proje onaylandı.

YAPAY RESİF NE İÇİN KULLANILIYOR?

Yapay resif; sucul canlılar için barınma alanı ve sesil organizmalar için tutunma yüzeyi oluşturmak amacıyla, doğal taşlardan paslanmaz çeliğe kadar çeşitli materyallerden üretilerek deniz tabanına yerleştirilen yapılar olarak tanımlanıyor. Kontrollü batırılan deniz araçları ve beton bloklar yapay resiflere örnek olarak gösteriliyor. Deniz canlıları için barınma, beslenme ve üreme alanı oluşturan kayalık bölgeler, mercan alanları ve deniz çayırı tarlaları gibi doğal habitatların yetersiz olduğu bölgelerde türlerin çeşitliliği ve balık popülasyonunun çoğalmasını sağlamak üzere yapay resifler kullanılıyor. Ayrıca mercan alanları ve deniz çayırları gibi doğal habitatların korunması ve iyileştirilmesi sağlanarak illegal sürükleme ağı kullanımı engelleniyor ve sportif balıkçılık ile dalış turizmi de geliştiriliyor.

Benzer Haberler
Gebze’de Tarihi Dokuyu Ortaya Çıkaracak 241 Araçlık Otomatik Otopark Projesi
Gebze’de Tarihi Dokuyu Ortaya Çıkaracak 241 Araçlık Otomatik Otopark Projesi
İzmit Belediyesi Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın Birinci Yılını Değerlendiriyor
İzmit Belediyesi Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın Birinci Yılını Değerlendiriyor
Kocaeli’de Marmara Denizi’nin Geleceği İçin Çevre Sempozyumu Başladı
Kocaeli’de Marmara Denizi’nin Geleceği İçin Çevre Sempozyumu Başladı
Kocaeli’de Çevre Sempozyumu: Marmara Denizi İçin Ortak Eylem Çağrısı
Kocaeli’de Çevre Sempozyumu: Marmara Denizi İçin Ortak Eylem Çağrısı
Keşan ve Saros Körfezi’nde Orman Yangınlarına Karşı Üst Düzey Önlem
Keşan ve Saros Körfezi’nde Orman Yangınlarına Karşı Üst Düzey Önlem
Gölcük Ulaşlı Sahilindeki Taşkın Riskine Karşı 460 Metrelik Set
Gölcük Ulaşlı Sahilindeki Taşkın Riskine Karşı 460 Metrelik Set
Kocaeli Haber, Son Dakika ve Güncel Haberler
Kocaeli Haber - Son Dakika Kocaeli Haberleri

Kocaeli Haber Merkezi, Kocaeli haber, Kocaeli son dakika, gündem, siyaset, spor, ekonomi ve yerel gelişmeleri anbean takip edebileceğiniz güncel haber platformudur. Kocaeli haberleri tarafsız, hızlı ve doğru yayın anlayışıyla okuyuculara sunulmaktadır.

2022 Kocaeli Haber Merkezi © Tüm hakları saklıdır. Kocaeli Haber Merkezi