Gündem

Genç araştırmacılar Bilim Merkezinde buluştu

“Avrupa Araştırmacılar Gecesi” kapsamında Bilim Sanat Merkezleri için Araştırmacılar Buluşması, Kocaeli Bilim Merkezinde gerçekleşti

Bilim alanında Avrupa’nın en büyük iletişim ve dış erişim etkinliği olan “Avrupa Araştırmacılar Gecesi” kapsamında Bilim Sanat Merkezleri için Araştırmacılar Buluşması, Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürütücülüğünde Büyükşehir Belediyesi Kocaeli Bilim Merkezinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

EV SAHİBİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Amaç odağında aile ve öğrenciler olmak üzere, araştırma ve araştırmacılar ile halk arasında var olan mesafeyi kaldırmayı hedefleyen, bilim alanında Avrupa’nın en büyük iletişim ve dış erişim etkinliği olan “Avrupa Araştırmacılar Gecesi” Sanat Merkezleri için Araştırmacılar Buluşması, Kocaeli Bilim Merkezinde gerçekleştirildi. Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürütücülüğünü yaptığı projeye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yaptı.

MUCİTLER VE AKADEMİSYENLER BULUŞTU

Her yıl eylül ayının son cuma günü gerçekleştirilen etkinlikte araştırma ve araştırmacılar ile halk arasında var olan mesafenin kaldırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda Bilim Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte ilkokul, lise ve üniversite öğrencileri gerçekleştirdikleri projeleri sergileme fırsatı buldu. Etkinliğe birçok üniversiteden akademisyenlerde destek verdi.

25 ÜLKEDE ETKİNLİK

Toplam 25 ülkede gerçekleştirilen etkinlik araştırmacılar ve toplum bir araya getirmek, araştırma ve inovasyon konusunda farkındalık yaratmak, araştırmacıları vatandaşların günlük yaşamlarını etkilemeye teşvik etmek, araştırmanın günlük hayatımıza etkisini gösterme ve gençleri araştırma kariyerlerini seçmeye teşvik etmeyi amaçlıyor.

 

İLGİLİHİZMET

Kocaeli Bilim Merkezi’nde bireysel atölye etkinlikleri, okul grup ziyaretleri ve özel gün etkinlikleri hizmetleri ücretsiz bir şekilde vatandaşa sunulmaktadır.

Kocaeli Bilim Merkezi’nde neler var?

Kocaeli Bilim Merkezi, 8.500 metrekarelik alan üzerinde Yaklaşık 250 deney düzeneği ve özel tasarım galerilerin yanı sıra bilimsel çalışmaların yapıldığı atölyeler, bilimsel gösteri ve söyleşilerin yapıldığı bilim sahnesi, sergi alanları yer almaktadır. Deneysel ve uygulamalı etkinlikler içeren, ziyaretçilerini denemeye ve keşfetmeye teşvik eden bir merkezdir.

Kocaeli Bilim Merkezi farklı yaş grupları ve farklı bilgi birikimine sahip bireyleri bilimle buluşturan merkezler olup tüm vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Adres: Kozluk Mh. Mehmet Ali Kağıtçı Sok. No: 77 İzmit/Kocaeli

Tramvay (Sekapark durağında inerek ulaşılabilir)

Otobüs (Orduevi durağında inerek ulaşılabilir)

 
Açılış
Kapanış

Pazartesi

Salı
09:00
17:30

Çarşamba
09:00
17:30

Perşembe
09:00
17:30

Cuma
09:00
17:30

Cumartesi
09:00
17:30

Pazar
09:00
17:30

Kocaeli Bilim Merkezi atölye, ziyaret ve etkinlikler ücretli mi?

Hayır. Bilim merkezinde verilen tüm hizmetler ücretsizdir.

 

Atölye ve etkinliklere nasıl kayıt olabiliriz?

Atölye, etkinlik ve grup ziyaret başvuruları https://kocaelibilimmerkezi.com/ web adresinden alınmaktadır. Anasayfada yer alan başvurular sekmesine tıklayınız. Yapmak istediğiniz başvuru türünü (bireysel etkinlik başvurusu, grup etkinlik, grup ziyaret) seçtikten sonra başvuru formunu doldurup kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz. Kayıt tamamlandığında tarafınıza SMS gönderilecektir.

Atölye kayıtları salı günleri saat 11.00’de yayınlanmaktadır. Atölyeler hafta sonları gerçekleşmektedir. Özel etkinlik programlarını Kocaeli Bilim Merkezi sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

 

Atölyelere hangi yaş aralığındaki kişiler katılım sağlayabilir?

4-13 yaş arası herkes katılabilir. Diğer yaş grupları için özel atölye programları uygulanmaktadır.

 

Mucit Teknoloji Atölyesi ve PÜF (Proje Üretim Fabrikası) Eğitimleri nelerdir?

Mucit Teknoloji Atölyesi, Makey Scratch Kodlama, Arduino Yazılım, Android Uygulama ve 3D Obje tasarımı gibi kodlama eğitimleri 7-70 yaş grubu için gerçekleştirilmektedir. Eğitimler ara tatil, sömestr tatili ve yaz tatili dönemlerinde 8 saatlik başlangıç eğitimi şeklinde verilmektedir. PÜF (Proje Üretim Fabrikası): Raspberry Pi, Yapay Zeka, Microbit ile Python Kodlama ve Tasarım gibi alanlarda İleri düzey kodlama ve tasarım eğitimlerinin verildiği laboratuvarımızda sınav ile öğrenci alınmaktadır.