

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde yer alan bir şantiyede çalışan 37 yaşındaki Eyüp Yaşar, kırma ve delme işlemi yaptığı sırada elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Öğleden sonra saat 15.45 sularında gerçekleşen iş kazasının ardından, olayla ilgili adli ve idari inceleme başlatıldı.
Hacı Abdi Mahallesi, Hasan Bey Caddesi’ne bağlı Pirinci Sokak üzerinde yapımı devam eden inşaat projesinde üzücü bir kaza meydana geldi. Alınan ilk bilgilere göre, şantiyede görevli işçi Eyüp Yaşar, hilti olarak bilinen kırıcı-delici iş makinesiyle beton kırma işlemi gerçekleştirdiği esnada, çalışma alanının hemen yakınında bulunan elektrik trafosuna temas etti. Yüksek gerilime maruz kalarak aniden yere yığılan işçiyi fark eden mesai arkadaşları, durumu vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Yapılan acil ihbarın ardından kaza mahalline hızla polis ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Ekipler gelene kadar şantiyedeki diğer çalışanlar tarafından elektriğin kesildiği ve çevre güvenliğinin sağlanmaya çalışıldığı öğrenildi.
Kısa sürede olay yerine ulaşan acil sağlık personeli, bilinci kapalı ve ağır yaralı durumdaki Yaşar’a ilk tıbbi müdahaleyi inşaat alanında gerçekleştirdi. Durumunun son derece kritik olması nedeniyle ambulansla ivedilikle Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen talihsiz işçi, acil serviste tedavi altına alındı. Sağlık ekiplerinin hastanede uyguladığı tüm canlandırma çabalarına, kalp masajına ve yoğun tıbbi müdahalelere rağmen, 37 yaşındaki işçi yaşam mücadelesini kaybetti. Olayı haber alarak hastaneye akın eden işçinin yakınları ve mesai arkadaşları büyük üzüntü yaşadı.
Yaşanan ölümcül kazanın ardından emniyet birimleri şantiye çevresinde güvenlik şeridi oluşturarak olay yeri inceleme çalışmalarında bulundu. Hayatını kaybeden işçinin cenazesi, kesin ölüm nedeninin bilimsel olarak saptanması ve gerekli otopsi işlemlerinin yapılması amacıyla Adli Tıp Kurumu morguna sevk edildi. Polis ekipleri ve ilgili kurumlar, inşaat sahasında alınması gereken iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin eksik olup olmadığını belirlemek üzere kapsamlı bir tahkikat yürütüyor. Özellikle trafonun konumu, topraklama hattının durumu ve işçiye verilen koruyucu ekipmanların yeterliliği gibi konuların mercek altına alındığı bildirildi. Kazanın tam oluş şekli ve olası ihmal iddiaları, hazırlanacak detaylı bilirkişi raporlarının ardından netlik kazanacak.






















Kocaeli Haber Merkezi, Kocaeli haber, Kocaeli son dakika, gündem, siyaset, spor, ekonomi ve yerel gelişmeleri anbean takip edebileceğiniz güncel haber platformudur. Kocaeli haberleri tarafsız, hızlı ve doğru yayın anlayışıyla okuyuculara sunulmaktadır.