SON DAKİKA
--:--:--

Kocaeli’de CHP’ye Yönelik Yargı Kararına Karşı Protesto Yürüyüşü

Bağlantı kopyalandı!
Kocaeli’de CHP’ye Yönelik Yargı Kararına Karşı Protesto Yürüyüşü

Kocaeli Emek ve Demokrasi Platformu çatısı altında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) 38. Olağan Kurultayı ve İstanbul İl Kongresi hakkında yargı tarafından verilen karara karşı İzmit’te protesto gösterisi düzenledi. Sendikalar ve akademik odaların da destek verdiği eylemde, söz konusu yargı kararının hukuki olmaktan ziyade siyasi bir hamle olduğu öne sürüldü.

Belediye İş Hanı Önünde Toplanma

İzmit Belediye İş Hanı önünde buluşan platform üyeleri, demokrasi ve hukuk vurgusu yapan sloganlar eşliğinde tepkilerini dile getirdi. Grup adına hazırlanan ortak basın metnini KESK Dönem Sözcüsü Levent Burhanoğlu kamuoyu ile paylaştı. Burhanoğlu, Türkiye’deki mevcut siyasi iklimde muhalif kesimler üzerindeki baskıların giderek arttığını belirterek, bu tür antidemokratik uygulamalara karşı sessiz kalınmaması gerektiğinin altını çizdi. Sivil toplum temsilcileri, dayanışmanın önemine dikkat çekerek baskıların tüm demokrasi güçlerini hedef aldığını savundu.

Basın açıklamasının detaylarında, istinaf mahkemesinin aldığı “mutlak butlan” kararının içerik ve zamanlama açısından eleştirildiği görüldü. Mevcut parti yönetiminin görevden alınarak eski organların iadesini öngören bu kararın, seçmen iradesine yönelik bir müdahale olduğu iddia edildi. Platform, yargının bağımsızlığını yitirdiğini ve seçim süreçlerine etki etmek amacıyla toplumsal algıyı yönlendirme aracı olarak kullanıldığını öne sürdü.

CHP Kocaeli İl Başkanlığına Yürüyüş

Basın açıklamasının sona ermesiyle birlikte kalabalık grup, destek mesajlarını iletmek üzere CHP Kocaeli İl Binasına doğru yürüyüşe geçti. Parti binasına ulaşan eylemcileri, CHP Kocaeli İl Başkanı Erdem Arcan ile il yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Burada platform üyelerine seslenen Erdem Arcan, verilen desteğin kendileri için büyük bir anlam taşıdığını ifade etti. İktidarın politikalarını eleştiren Arcan, karşı karşıya kaldıkları durumun sadece kendi partilerini değil, tüm ülkenin demokrasi anlayışını tehdit ettiğini savundu. İktidarın seçimleri kaybetme korkusuyla yargıyı bir baskı aracı gibi kullandığını öne süren Arcan, hiçbir kumpasa boyun eğmeyeceklerini ve demokratik haklarını sonuna kadar savunacaklarını vurguladı.

Benzer Haberler
CHP kurultayı kararı sonrası Ankara ve İstanbul’da polis izinleri iptal edildi
CHP kurultayı kararı sonrası Ankara ve İstanbul’da polis izinleri iptal edildi
Bahçeli’den CHP’deki yargı kararına ilişkin Kılıçdaroğlu’na çağrı
Bahçeli’den CHP’deki yargı kararına ilişkin Kılıçdaroğlu’na çağrı
Kocaeli Barosu’ndan CHP kurultayının iptali iddialarına hukuk güvenliği uyarısı
Kocaeli Barosu’ndan CHP kurultayının iptali iddialarına hukuk güvenliği uyarısı
Gebze’de Otomobil Yayaya Çarptı: Yaralının Durumu İyi
Gebze’de Otomobil Yayaya Çarptı: Yaralının Durumu İyi
Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarla üst düzey bürokraside değişiklik yapıldı
Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarla üst düzey bürokraside değişiklik yapıldı
Kocaeli’de Toplu Taşımaya Yüzde 20 Zam: Yeni Tarife 25 Mayıs’ta Başlıyor
Kocaeli’de Toplu Taşımaya Yüzde 20 Zam: Yeni Tarife 25 Mayıs’ta Başlıyor
Kocaeli Haber, Son Dakika ve Güncel Haberler
Kocaeli Haber - Son Dakika Kocaeli Haberleri

Kocaeli Haber Merkezi, Kocaeli haber, Kocaeli son dakika, gündem, siyaset, spor, ekonomi ve yerel gelişmeleri anbean takip edebileceğiniz güncel haber platformudur. Kocaeli haberleri tarafsız, hızlı ve doğru yayın anlayışıyla okuyuculara sunulmaktadır.

2022 Kocaeli Haber Merkezi © Tüm hakları saklıdır. Kocaeli Haber Merkezi