SON DAKİKA
--:--:--

Kocaelispor’da Mehmet Yaşar 800 Milyon TL Borç Nedeniyle Adaylıktan Çekildi

Bağlantı kopyalandı!
Kocaelispor’da Mehmet Yaşar 800 Milyon TL Borç Nedeniyle Adaylıktan Çekildi

Kocaelispor’un 24 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olağan genel kurulu öncesinde başkan adaylığı için adı geçen Mehmet Yaşar, kulübün mali tablosunu inceledikten sonra kararını değiştirdi. Geçmiş dönemlerde de yönetimde yer alan Yaşar, yaklaşık 800 milyon lirayı bulan borç yükü sebebiyle aday olmayacağını açıkladı.

Mali Tablo Kararı Doğrudan Etkiledi

Yeşil-siyahlı camiada bir süredir devam eden başkanlık belirsizliği, kongre tarihinin yaklaşmasıyla birlikte yeni bir boyut kazandı. Adaylık çalışmaları kapsamında kulübün güncel ekonomik verilerini detaylı bir şekilde inceleyen Mehmet Yaşar, karşılaştığı tablo üzerine geri adım attı. Daha önceki yıllarda da kulüp yönetiminde çeşitli görevler üstlenen tecrübeli isim, mevcut şartlar altında kulübü yönetmenin zorluklarına dikkat çekti. Yapılan bağımsız değerlendirmeler ve hesaplamalar sonucunda, kulübün toplam borcunun 800 milyon lira sınırına ulaştığı tespit edildi. Yaşar, bu devasa borç yüküyle sürdürülebilir bir yönetim modeli oluşturmanın, sportif başarıyı finanse etmenin ve kulübün geleceğini güvence altına almanın imkansız olduğunu belirterek adaylık sürecini resmen sonlandırdığını bildirdi. Ekonomik gerçeklerin, duygusal kararların önüne geçmesi gerektiği vurgulandı.

Gözler Veli Başkurt’un Vereceği Kararda

Mehmet Yaşar’ın adaylıktan çekilmesi, kulislerde ciddi bir hareketliliğe yol açtı. Süreç boyunca Yaşar ile istişare halinde olan ve ismi başkanlık için geçen Veli Başkurt’un bu gelişme üzerine nasıl bir strateji izleyeceği henüz netlik kazanmadı. Spor kamuoyu, Başkurt’un tek başına yola devam edip etmeyeceğini, yeni bir finansman kaynağı bulup bulamayacağını veya tamamen farklı bir oluşumun içine girip girmeyeceğini yakından takip ediyor. Yaşar’ın işaret ettiği mali tablonun, diğer potansiyel adayları da düşündürdüğü ve liste hazırlıklarını yavaşlattığı ifade ediliyor.

Kritik Tarih 24 Mayıs

Kocaelispor camiası, 24 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olağan genel kurulun ikinci oturumuna tamamen odaklanmış durumda. İlk oturumda yasal çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle ertelenen bu kritik toplantı, kulübün gelecekteki mali ve sportif planlaması açısından hayati bir önem taşıyor. Taraftarlar, yüksek borç yüküne rağmen kulübü düzlüğe çıkaracak, şeffaf ve güçlü bir yönetim kurulunun oluşturulmasını talep ediyor. Önümüzdeki birkaç gün içinde yeni başkan adaylarının resmi açıklamalar yapması veya mevcut isimlerin yönetim kurulu listelerini kamuoyu ile paylaşması bekleniyor. Kulübün önündeki en büyük sınavın, sahada alınacak sonuçlardan ziyade, masa başında çözülmesi gereken bu devasa ekonomik kriz olduğu açıkça görülüyor.

Benzer Haberler
Selçuk İnan’ın Teknik Direktörlük Kariyerinde Kocaelispor Zirvesi
Selçuk İnan’ın Teknik Direktörlük Kariyerinde Kocaelispor Zirvesi
Kocaelispor’un Süper Lig’deki 2025-2026 Sezonu Karnesi
Kocaelispor’un Süper Lig’deki 2025-2026 Sezonu Karnesi
Kocaelispor’da Bruno Petkovic Kararsızlığı: İstatistikler ve Sakatlıklar Ne Gösteriyor?
Kocaelispor’da Bruno Petkovic Kararsızlığı: İstatistikler ve Sakatlıklar Ne Gösteriyor?
Kocaelispor’da Tayfur Bingöl Kararı: Selçuk İnan’dan Olumlu Rapor
Kocaelispor’da Tayfur Bingöl Kararı: Selçuk İnan’dan Olumlu Rapor
TFF’den Yeni Karar: Futbol Maçlarında Pankart Uygulaması Kaldırıldı
TFF’den Yeni Karar: Futbol Maçlarında Pankart Uygulaması Kaldırıldı
Kocaelispor’da Aaron Appindangoye Krizi: 700 Bin Avroluk Borç İddiası
Kocaelispor’da Aaron Appindangoye Krizi: 700 Bin Avroluk Borç İddiası
Kocaeli Haber, Son Dakika ve Güncel Haberler
Kocaeli Haber - Son Dakika Kocaeli Haberleri

Kocaeli Haber Merkezi, Kocaeli haber, Kocaeli son dakika, gündem, siyaset, spor, ekonomi ve yerel gelişmeleri anbean takip edebileceğiniz güncel haber platformudur. Kocaeli haberleri tarafsız, hızlı ve doğru yayın anlayışıyla okuyuculara sunulmaktadır.

2022 Kocaeli Haber Merkezi © Tüm hakları saklıdır. Kocaeli Haber Merkezi